POSLASTICA: ČOKOLADNI FRANCUSKI KOLAČ - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

POSLASTICA: ČOKOLADNI FRANCUSKI KOLAČ

Share This
Satojci:8 jaja,200 g šećera,100 ml ulja,300 g crne čokolade,1/2 praška za pecivo

Fil:400 g crne čokolade,500 ml slatke pavlake

Priprema:Zagrejte rernu na 180°C.Umutite belanca da budu čvrsta kao šlag.U žumanca dodajte šećer i dobro izmešajte. Dodajte ulje i prašak za pecivo. Sve zajedno još jednom dobro izmešajte.Čokoladu istopite na laganoj vatri i umešajte je u ostatak smese.Polako dodajte penu od belanaca i sve dobro izmešajte. Stavite u pleh za pečenje i pecite 40 minuta.
Za fil, istopite čokoladu na laganoj vatri.Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Dodajte čokoladu i dobro umutite.Kada se biskvit ohladi, na njega stavite fil.Držite u frižideru do posluživanja.

izvor:receptislatkiislani.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages