NUTELLA KOLAČ - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

NUTELLA KOLAČ

Share This
Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona kozica kao kod pudinga. Prelijte preko torte.

Sastojci:

Kora

– 250g mlevenog plazma keksa
– 40g putera
– 100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
– 30 g cokolade u prahu

Fil

– 250 g krem sira
– 50 g secera
– 150 g nutelle
– 0,5 l slatke pavlake

Ganache krema

– 150 g cokolade noisette ili neka druga mlečna čokolada
– 150 ml slatke pavlake

Priprema

Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.

Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.

Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.

Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.

Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona kozica kao kod pudinga. Prelijte preko torte.

izvor:zadovoljna.hr

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages