Sastojci
Biskvit:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
3 žlice brašna
150gr mljevenih oraha
50gr sitno sjeckanih oraha
1/2 praška za pecivo
1 kašika nesguika, ili kakaa
malo mlijeka za preliti kore
Fil:
7 žumanjaka
7 kašika šećera
1 puding vanilija
4 žlice brašna
1/2l mlijeka
100gr margarina
100gr čokolade za kuhanje
+50gr čokolade i 1dcl mlijeka
Priprema:
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer, pa postepeno lagano dodati ostale sastojke.Peći na 180 stupnjeva oko 25 min. Ohlađeno prerezati na dva dijela. Ja sam sada pekla u kalupu za tortu, a inače pravim u manjoj četvrtastoj tepsiji 20×30cm.
Žumanjke umutiti, dodati šećer, puding, brašno. Mlijeko zavreti i dodati smjesu, mješati kratko na vatri, skloniti i još malo mješati.(brzo se zgusne) U hladno dodati margarin.
Kremu podjeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje žut, a u drugi dodamo 50gr otopljene čokolade.(ili 2 kašike nesguika, ili čokolade u prahu)
100gr čokolade otopiti i dodati oko 1dcl mlijeka (da dobijete fin krem).
Ugrijati malo mlijeka sa nesguikom i premazati prvu koru, preko nje preliti pola čokolade ( ja sam je razmazala četkicom), preko nanijeti žuti fil, pa staviti 2 dio tijesta, premazati mlijekom, pa drugim djelom čokolade, pa crni fil sa čokoladom.
Posuti narendanom čokoladom i sjeckanim orasima.
Kolač je puno ukusniji kada odstoji dan, ali može se on brzo degustirati.
Izvor;coolinarika.com
Biskvit:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
3 žlice brašna
150gr mljevenih oraha
50gr sitno sjeckanih oraha
1/2 praška za pecivo
1 kašika nesguika, ili kakaa
malo mlijeka za preliti kore
Fil:
7 žumanjaka
7 kašika šećera
1 puding vanilija
4 žlice brašna
1/2l mlijeka
100gr margarina
100gr čokolade za kuhanje
+50gr čokolade i 1dcl mlijeka
Priprema:
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer, pa postepeno lagano dodati ostale sastojke.Peći na 180 stupnjeva oko 25 min. Ohlađeno prerezati na dva dijela. Ja sam sada pekla u kalupu za tortu, a inače pravim u manjoj četvrtastoj tepsiji 20×30cm.
Žumanjke umutiti, dodati šećer, puding, brašno. Mlijeko zavreti i dodati smjesu, mješati kratko na vatri, skloniti i još malo mješati.(brzo se zgusne) U hladno dodati margarin.
Kremu podjeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje žut, a u drugi dodamo 50gr otopljene čokolade.(ili 2 kašike nesguika, ili čokolade u prahu)
100gr čokolade otopiti i dodati oko 1dcl mlijeka (da dobijete fin krem).
Ugrijati malo mlijeka sa nesguikom i premazati prvu koru, preko nje preliti pola čokolade ( ja sam je razmazala četkicom), preko nanijeti žuti fil, pa staviti 2 dio tijesta, premazati mlijekom, pa drugim djelom čokolade, pa crni fil sa čokoladom.
Posuti narendanom čokoladom i sjeckanim orasima.
Kolač je puno ukusniji kada odstoji dan, ali može se on brzo degustirati.
Izvor;coolinarika.com
Нема коментара:
Постави коментар
Komentariši....