Pita od jabuka s cimet rolicama - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

Pita od jabuka s cimet rolicama

Share This

Prhko tijesto/cimet rolice

350 g glatkog brašna
250 g maslaca
100 g šećera
1 jaje
1 prašak za pecivo
1-2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice cimeta
½ šalice otopljenog maslaca

Nadjev od jabuka

4-5 većih jabuka
šećera po želji, ovisi koliko su jabuke slatke
žličica cimeta

Priprema

Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto kako ga inače radite te ga razvaljajte u pravokutnik, premažite maslacem, posipajte cimetom i zamotajte u roladu.

Roladu izrežite na komadiće/rolice oko 1 cm debljine i slažite ih na dno namašćenog okruglog kalupa Rolice lagano utisnite da vam se spoje i prekriju dno i stranice pleha. Podlogu od cimet rolica kratko zapecite, otprilike 10 minuta na 200 °C.



Zapečene rolice izvadite iz pećnice i prekrijte nadjevom od jabuka. Ostatak rolica posložite po vrhu. Pitu pecite još 20-30 min na 180°C dok ne dobije lijepu, zlatnu boju.

Po želji napravite preljev kao i za klasične cimet rolice kojeg možete poslužiti uz toplu pitu. Za pripremu preljeva pomiješajte 125 g sirnog namaza, 100 g šećer au prahu i ½ šalice otopljenog maslaca.

izvor slatkisvijet.com

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages