MARENG, OSVEŽAVA BOLJE NEGO LIMUNADA…VIDEĆETE ZBOG KOG SASTOJKA!!! - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

MARENG, OSVEŽAVA BOLJE NEGO LIMUNADA…VIDEĆETE ZBOG KOG SASTOJKA!!!

Share This

Limun u kolaču daju specifičan ukus, u mojoj kuhinji uvek se traži parče više ovog divnog savršenog kolača.

Sastojci:
Za biskvit:
125 gr maslaca
5 kašika šećera
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
250 gr brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
1 litar mleka 6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
4 žumanca
sok od 1 sveže cedjenog limuna
Mareng fil:
4 belanca
250 gr šećera
1 kašika sveže cedjenog soka od limuna
Priprema biskvita:
1Umutiti maslac sa šećerom, dodati jaje, kiselu pavlaku, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti da stoji u frižideru jedan čas.
Testo kad odstoji razviti ga u kalup sa obručem veličine 28 cm. Kalup prethodno podmazati sa uljem i posuti brašnom. Peći na 180°C 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.



2Fil: umutiti 4 žumanca sa 6 kašika šećera, 2 pudinga od vanile i 200 ml mleka. Umućenu smesu dodati u 600 ml vrelog mleka i kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati koru i sok od 1 limuna.

3U ovaj pleh staviti pečenu koru i preko kore sipati vruć fil, pa ostaviti da se ohladi i fil stegne. Zatim, pripremiti mareng. Umutiti 4 belanca sa 250 gr šećera i 1 kašikom soka od limuna. Mutiti dok masa ne bude čvrsta.

4Na ohladjenu koru sa filom polako sa kašikom staviti umućena belanca. Rernu zagrejati na 250°C, pa kolač staviti visoko na gornju rešetku rerne, isključiti rernu. Kolač ostaviti 5 minuta u isključenoj rerni, zatim kolač izvaditi iz rerne i dobro ga ohladiti. Prijatno!

Izvor:telegraf.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages