Sastojci
biskvit
5 jaja
5 žlice vode
5 žlice šećera
5 žlice brašna
2 reda crne čokolade(10g)
namaz od višanja
1 staklenka višanja
3 žlice gustina
100 g šećera
Fil
250g krem sira
350g slatkog vrhnja
100g bijele čokolade
100ml mlijeka
6 listića želatine
150g šećera
Glazura
90g crne čokolade
150ml slatkog vrhnja
Priprema
Odvojite bjelanjce od žumanjaca.izmiksajte žumanjce,šećer,vodu i brašno.
Naribajte čokoladu i na kraju lagano umješajte izmiksane bjelanjke.
Pecite na 200 stupnjeva 15 minuta
Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni tanjur i obavezno oko njega stavite obruč za torte
Višnje ukuhajte zajedno sa gustinom,šećerom i naravno tekućinom iz kompota.
Još vruće prelijte po biskvitu
u 1 dc mlijeka ukuhajte šećer i na kraju i bijelu čokoladu.
Neka vam se 2-3 minute prohladi zatim dodajte i omekšalu želatinu,zatim i krem sir sve dobro izmiksajte.Ostavite par minuta da se sve skupa ohladi neka bude blago mlako .
zatim sve povežite sa tučenim slatkim vrhnjem i izlijte po višnjama
Slatko vrhnje zakuhajte na lagano ,otopite u njemu čokoladu i još vruće prelijte po torti
Tortu dobro ohladite i ukrasite po želji.
Izvor:coolinarika.com
Нема коментара:
Постави коментар
Komentariši....