Cajevi i Tonici za golubove. - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

Cajevi i Tonici za golubove.

Share This
Dok sam se takmicio sa pismonosama, u svojoj regiji sam uvek bio medju prvih deset, a pritom sam imao obicni sat na otkucavanje i NI JEDAN kupljen supliment. Golubovima sam pravio napitke, cajeve. Odlucio sam da podelim sa ostalim golubarima, cajevi se prave u istoj kolicini kao sto bi pravili za coveka.
1. ZA snagu , izdrzljivosti prociscavanje disajnih organa i vitalnost: zalfija , kadulja , moraca , majcina dusica , divlja zalfija , sipak, kamilica , zova , maticnjak, kantarion , glog, kleka i caj u apoteci od Bronhijalne astme. Jednake delove caja staviti u jednu posudu i preliti kljucanom vodom zatim poklopiti-zatvoriti i dozvoliti da se postepeno ohladi . Davati golubovima 2-3dana pred utakmicu.
2. Voda u kojoj se kuvao krompir (ne previse slana) moze se davati svakodnevno jer prociscava organizam i priprema i ubrzava promenu perja kod golubova .
3. Dobri rezultati se postizu davanjem caja napravljenog od jednakih delova bele koprive, bokvice, argentine, zlfije i majcine dusice.
4. U fazi mitarenja , dva puta nedeljno davati caj od divlje majcine dusice bokvice(cele biljke sa korenom) i lisca bele koprive (koliko se moze zahvatiti izmedju prstiju) . Sastojci se prelivaju vrelom vodom a dobro rashladjen caj se sipa u pojilice.
5. Kraljica polja i zovin cvet daje se tri dana zaredom pa se napravi pauza 8 do 10 dana pa se postupak ponovi.
6. U proverene recepte spada i napitak od lisca jasena , crne ribizle, lesnika , bele koprive, cvece neven i zalfije.
7. Odlican biljni caj se dobija od 5gr pelina , 15gr crne ribizle , 30gr orahovog lisca . Sve to u 1litar vrele vode.
8. Koristan napitak spravljen od jednaki delova Zove , Kraljice polja , korena celera i cveta sleza. Svaka od ovih biljki moze se kuvati i sama u kolicini od 10gr na litar vode , ali ponajbolja kombinacija je kuvanjem smese kraljice polja i cveta slezakoja se sipa golubovima u pojilicu 8 dana zaredom . Da bi biljna terapija bila uspesna preporucuje se davati golubovima sto vise zelenisa, kupusa , sargarepe, koprive, maslacka, blitve, renovog lista , a korisni su i drugi vitaminski preparati kao sumpor inkivisan pivski kvasac i sirup belog luka.

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages