OBLATNE TOSKA - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

OBLATNE TOSKA

Share This

Oblatne toska su nastale od toska kolača, kora i krem od toska kolača spakovani u dve oblatne. Odličan sitni kolač za slave i praznike.
SASTOJCI:

Kora I:

5 belanaca
5 kašika šećera

5 kašika oraha

2 kašike brašna

Kora II:

6 belanaca

6 kašika šećera

3 kašike mlevenog maka

2 kašike brašna

Krem:

12 žumanaca

12 kašika šećera

8 kašika vode

vanilin šećer

250gr margarina

Još:

2 lista oblatne

PRIPREMA:

Ulupajte belanca sa šećerom, pa dodajte orahe i brašno, izmešajte pa istresite u pleh 25x35cm i pecite na 180 stepeni.

Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte mleveni mak i brašno, istresite u pleh u kojem ste pekli prvu koru pa pecite na 180 stepeni.



Pomešajte žumaca, šećer i vodu i vanilin šećer pa stavite na paru da se kuva. kad se malo zgusne sklonite sa vatre pa skroz ohladize.

Ulupajte penasto margarin pa mu polako dodavajte ohladjen krem i miksirajte.

Na prvu oblatnu nanesite deo krema pa stavite mak koru, deo krama pa drugu koru i još 1/3 krema i poklopite drugom korom.

Odgore stavite tepsiju od rerne pa neka tako prenoći. Oblatne toska iseći u fine štanglice pa poslužite.

Izvor: brzikolaci.com

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages