Oblatne toska su nastale od toska kolača, kora i krem od toska kolača spakovani u dve oblatne. Odličan sitni kolač za slave i praznike.
SASTOJCI:
Kora I:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika oraha
2 kašike brašna
Kora II:
6 belanaca
6 kašika šećera
3 kašike mlevenog maka
2 kašike brašna
Krem:
12 žumanaca
12 kašika šećera
8 kašika vode
vanilin šećer
250gr margarina
Još:
2 lista oblatne
PRIPREMA:
Ulupajte belanca sa šećerom, pa dodajte orahe i brašno, izmešajte pa istresite u pleh 25x35cm i pecite na 180 stepeni.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte mleveni mak i brašno, istresite u pleh u kojem ste pekli prvu koru pa pecite na 180 stepeni.
Pomešajte žumaca, šećer i vodu i vanilin šećer pa stavite na paru da se kuva. kad se malo zgusne sklonite sa vatre pa skroz ohladize.
Ulupajte penasto margarin pa mu polako dodavajte ohladjen krem i miksirajte.
Na prvu oblatnu nanesite deo krema pa stavite mak koru, deo krama pa drugu koru i još 1/3 krema i poklopite drugom korom.
Odgore stavite tepsiju od rerne pa neka tako prenoći. Oblatne toska iseći u fine štanglice pa poslužite.
Izvor: brzikolaci.com
Нема коментара:
Постави коментар
Komentariši....