LAGAN ZA NAPRAVIT I NE MOŽE DA NE USPIJE – MEKAN, SOČAN – GUMENI KOLAČ - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

LAGAN ZA NAPRAVIT I NE MOŽE DA NE USPIJE – MEKAN, SOČAN – GUMENI KOLAČ

Share This


SASTOJCI:
Sastojci za kore :

1/2 l mlijeka

2 dcl šećera
25 dkg brašna

3 žlice ulja

4 žlice pekmeza

2 žlice kakaoa

2 m.žličice sode bikarbone

Sastojci za fil :

1/2 l mlijeka

15 dkg šećera

6 žlica brašna

2 vanilij šećera

20 dkg maslaca

Priprema:

Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/. Peku se 4 kore.

Debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.

Kore pečem u tepsiji 20×30 cm. Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.

Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.

Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena. Kore se lako prenose i vade iz tepsije..



Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica! Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!

Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao “papica”. Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…

Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..Ukrasiti po želji…!

Posluživanje:

Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!

Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji. Ali ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan.

Izvor: bosniantraditionalkitchen.blogspot.ba

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages