Kuglof sa bananama i aromom ruma! - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

Kuglof sa bananama i aromom ruma!

Share This


Sastojci

300 g prosejanog brašna
150 g pečenih i krupnije sečenih oraha
150 g šećera
9 g sode bikarbone
8 g praška za pecivo
3 velike dobro zrele banane
1 banana za na vrh kolača
100 g kisele pavlake
90 g otopljenog i ohlađenog putera
1 kašika vanilla paste ili tečne vanile
1 kesica vanilinog šećera sa rumom
2 jaja
prstohvat soli
Priprema

U veću zdelu staviti prosejano brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, krupnije sečene orahe,prstohvat soli,vanilin šećer i šećer i sve izmešati zajedno.



U manju zdelu staviti izgnječene banane, jaja, puter,tečnu vanilu i kiselu pavlaku i sve umutiti da se sjedini sa žicom za mućenje.
Mokre sastojke dodati u suve i sa varjačom sve dobro izmešati da dobijete mokru smesu.Morate malo više mešati da se sve dobro sjedini.

Kalup za kuglov dobro isprskati sa sprejom za pečenje PAM ili podmazati sa hladnim puterom i ostaviti u zamrzivaču vrlo kratko, posuti sa brašnom i odstraniti višak.
Kašikom, pošto je smesa dosta gusta, sipati sa kašikom u kalup svuda okolo. Kad ste isipali celu smesu, uzeti onu četvrtu bananu,iseći na kolutove i poređati po vrhu testa.

Rernu zagrejati na 185*C i peći kuglof oko 30 minuta,smanjiti na 165*C i peći još 10 do 15 minuta.
Izvađen kuglov ostaviti 5 minuta u plehu na žici, da se prohladi. Okrenuti kalup pažljivo i istresti kuglof na žicu i ostaviti da se potpuno ohladi.
Posuti sa prah šećerom ili bez i poslužiti uz kafu ili za doručak, sa šoljom mleka.

Imajte na umu! Ako vas boli donji dio leđa i trnu vam noge - to je kraj...

Izvor:coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages