BOSANSKI LOKUM – Recept je stari, nalazi se u mojoj staroj i prvoj teci sa najdrazim receptima… - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

BOSANSKI LOKUM – Recept je stari, nalazi se u mojoj staroj i prvoj teci sa najdrazim receptima…

Share This


Sastojci
– 250 gr putra sobne T
– ½ kg brasna
– 2 s.kasike ulja
– 2-3 s. kasike staub secera



JOS POTREBNO
– Staub secer za uvaljati gotove lokume

Priprema
Putar umutiti sa secerom, dodati ulje, u to dodati brasno i sve dobro izraditi.
Istresti na radnu povrsinu,( obicno ne treba brasna)izraditi jos malo rukama, podjeliti u vise hrpica( kuglica) 7-8

Od svake kuglice napraviti valjak, kao sto se vidi na slici

Rezati na duzinu od 4-5 cm, redati u tepsiju u koju smo stavili pek papir



Peci/ susiti na 130 *C oko 1½ sat

Moraju ostati svjetli

Gotove uvaljati u staub secer, kad se ohlade spakovati u kutiju.

Mogu dugo stajati i sve su ljepsi i ljepsi

KOD MENE SU 4 VALJKA, ZATO STO SAM PRAVILA SAMO ½ MJERE.



JA SAM PEKLA 1 SAT NA 120*C POSTO PECEM SA VENTILATOROM

U ORGINALNOM RECEPTU NE IDE ULJE, SAMO PUTAR, ALI JA DODAM, POSTO MI BUDU MEKSI

Izvor: coolinarka.com

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages