Sastojci:
Biskvit s orasima
6 bjelanaca
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 kašike mrvica od hleba
2 kašike glatkog brašna
Krem
6 žumanaca
200 g šećera
2 praška za puding s ukusom vanile
700 ml mlijeka
200 g margarina sobne temperature
100 g mliječne čokolade
Čokoladna glazura
150 g čokolade za kuvanje
kašike ulja
2 kašike vode
Ostalo
Petite beurre keksi
mlijeko za umakanje keksa
malo ruma
Priprema
Bjelance i šećer izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte mljevene orahe, mrvice i brašno pa lagano izmiješajte smjesu. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30×30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi do 180 °C.
Za pripremu krema žumanc izmiksajte sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljene žumance pa kuvajte krem na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ohlađeni krem izmiksajte s margarinom sobne temperature pa podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte otopljenu čokoladu.
Ohlađeni biskvit premažite svijetlim kremom. Preko krema posložite keks namočen u mješavinu mlijeka i ruma. Keks premažite čokoladnim kremom pa cijeli kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Bolni zglobovi? Samo 3 kapi ovog i bol će nestati!
Izvor:coolinarik.com
Нема коментара:
Постави коментар
Komentariši....