Recept dana: Pizza od lisnatog testa - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

Recept dana: Pizza od lisnatog testa

Share This



Pizza je omiljeno jelo mnogima od nas. Iako je nepravedno svrstavaju u brzu hranu, ona može biti itekako zdrava i zanimljivo pripremljena. Ako vi i vaši najbliži uživate u ovom jelu, donosimo odličan i domišljat recept za pizzu, gotov u tren oka.

Sastojci:



– Lisnato testo
– Sir (mozzarella ili neki drugi po želji)
– Sok od paradajza u tetrapaku

Priprema:

Dva lisnata testa raširite i izvaljajte na debljinu od par milimetara pa ih stavite jedno na drugo u pleh za pečenje, na kom je već postavljen papir. Testo stavite jedno na drugo pa ga poklopite tanjirom. Tanjir će posluži kao šablona.

Nožem napravite krug oko tanjira i isecite i uklonite višak testa i dobićete dva kruga. Kada sklonite tanjir, na donje testo namažite mešavinu paradajz soka i bosiljka, dodajte i sir i poklopite drugim krugom od testa.

Sredinu kruga lagano pritisnite čašom okrenutom na dole, pa nožem isecite testo od ivice čaše do kraja, kao da režete pizzu na kriške. Zatim svaku krišku uhvatite za kraj i okrenite 2 puta oko svoje ose.

Pizzu pecite ne 200 stepeni oko 20 do 25 minuta, odnosno dok testo ne dobije zlatno žutu boju.

Savet:

Pre nego što pizzu stavite u rernu, premažite testo jajetom kako bi dobilo hrskavu zlatno žutu koricu. Kako bi obogatili ukus, u sok
od paradajza možete staviti malo origana, soli, a kako bi pizza bila sočnija možete joj dodati još sastojaka po svojoj želji.

Pročitajte i…Piletina sa povrćem na meksički način

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages