Posni crni nepečeni kolač - Golubarstvo I Golubari

Ad

Ad

Posni crni nepečeni kolač

Share This
Sastojci

800 gr šećera kristala
2 dl vode
2 dl ulja
125 gr margarina
500 gr brašna
100 gr kakaa
30 gr mlevenog kikirikija ili oraha

Način pripreme

Pleh ili tepsiju, veličine 35 x 25 cm, podmazati uljem.

Rastopiti u šerpi šecer, vodu, ulje i margarin i pustiti da provri.

U posebnoj posudi izmešati brašno i kako prah.

Kada je masa proključala, u vrelo sipati izjednačeno brašno i kakao i promešati varjačom.

Masu kratko umutiti mikserom da se sve sjedini.

Izliti u podmazan pleh.

Dok je još toplo, posuti mlevenim kikirikijem ili orasima.



Ostaviti na hladno mesto oko 1 sat da se stegne.

Seći na kocke.

Napomena

Brzo, da ne može brže… Malo sastojaka, a kao da jedete pravu čokoladu. Ovo je osnovna masa, koja se po želji može obogaćivati orasima, kikirikijem, keksom, kokosom, grožđicama…

izvor tortekolaci.com

Нема коментара:

Постави коментар

Komentariši....

Pages